Persbericht 2021

Kunstevenement Zilveren Kei voor jongeren dit jaar extra belangrijk

Begin maart start de nieuwste editie van de Zilveren Kei, het kunstevenement voor creatieve jongeren uit Hilversum en omstreken. De organisatie van de Zilveren Kei wil jongeren een kans geven hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen en ze een podium bieden om hun talent te laten zien aan een breed publiek. 

Met lokale kunstenaars als coach maken de jongeren nieuw werk dat in mei wordt getoond in een verzameltentoonstelling op de Gooische Brink in Hilversum. Jongeren kunnen zich aanmelden en meer informatie vinden op www.zilverenkei.nl.

De opzet van de Zilveren Kei is dit jaar anders dan voorgaande edities. De focus ligt niet langer op het wedstrijdelement maar op het proces van leren en inspireren van en met elkaar. De Zilveren Kei is een inclusief project waaraan echt alle jongeren mee kunnen doen. En dat is bij deze editie van groot belang. “Dit jaar is het organiseren van de Zilveren Kei nog belangrijker. Veel jongeren zijn door de coronamaatregelen beperkt in hun vrijetijdsbesteding en ook in het contact met anderen. We denken dat meedoen aan de Zilveren Kei juist nu voor een welkome afleiding kan zorgen,” zegt Esmee Hickendorff, cultuurcoach van de gemeente Hilversum en organisator van de Zilveren Kei.  

De zes lokale kunstenaars die als kunstcoach de jongeren gaan begeleiden zijn Tamar Frank, Marianne Kemp, Simone Bennett, Kay van Bellen, Lars Bogaers en Vincent van der Geest. De expertise van deze kunstenaars loopt uiteen van fotografie en film tot aan lichtobjecten tot aan grafische vormgeving, tekenen en textiel.

Het evenement bestaat uit twee trajecten, het individuele traject ‘Expose Your Talent’ en het groepstraject  ‘Create Your Talent’. Bij ‘Expose Your Talent’ pitchen jongeren hun al gemaakte werk om 1 van de 10 plekken te bemachtigen. De kunstcoaches gaan deze 10 jongeren 2 maanden lang begeleiden bij het maken van nieuw werk. Bij ‘Create Your Talent’ richt de Zilveren Kei zich op jongeren die nog niet zoveel in aanraking zijn gekomen met beeldende kunst en media maar hun talent graag zouden willen ontdekken. Er is plek voor 100 jongeren die samen met de kunstcoaches tijdens maakateliers in de meivakantie een hele middag aan de slag gaan om verschillende kunstinstallaties te maken. 

De inschrijfperiode voor het individuele traject sluit op zondag 7 maart, inschrijven voor het groepstraject kan  tot/met vrijdag 30 april. De tentoonstelling ZK2021 Expo opent op donderdag 13 mei.

De Zilveren Kei wordt georganiseerd door Stichting Grafisch Atelier Hilversum met financiële ondersteuning van gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Deelname aan de Zilveren Kei is volledig kosteloos. Het event wordt georganiseerd conform de richtlijnen van de RIVM en zal indien nodig online plaatsvinden.

—————————–

Noot voor de redactie

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Esmee Hickendorff
06 – 420 547 48
www.zilverenkei.nl
info@zilverenkei.nl

Grafisch Atelier Hilversum
Noorderweg 96b
1221 AB Hilversum
035-6216262