Over

Visie en missie

De Zilveren Kei stimuleert en bekrachtigt het maken, leren en ontdekken van beeldende, toegepaste en multimediale kunst in de vrije tijd voor jongeren uit regio Gooi en Vechtstreek. Het evenement is een platform voor creatieve jongeren. Een plek om elkaar te ontmoeten en te inspireren, nieuwe vaardigheden te leren en werk te laten zien aan publiek. 

De Zilveren Kei ziet leren als een sociaal proces. Ze bouwt vanuit een meester-gezel principe aan een evenement voor jongeren van uiteenlopende leeftijden, interesses, achtergronden en niveaus. Met een gevarieerd programma beoogt de organisatie bij te dragen aan een steeds meer inclusief en toegankelijk platform waar verbindingen tussen creatieve jongeren onderling en kunstenaars tot stand komt. 

Organisatie

Hoofdorganisator van de Zilveren Kei is Stichting Grafisch Atelier Hilversum. Het project wordt mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Hilversum, Stadsfonds Hilversum en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De organisatie wordt gerealiseerd door:

Marleen van den Heuvel – Projectorganisator
Martijn van der Blom -Projectondersteuner
Gertruud Hoekman – Projectondersteuner

Locatie

Zilveren Kei
Kerkstraat 63/30
1211 BM Hilversum

 

Oorsprong

Vanuit de overtuiging dat jong beeldend talent aandacht verdiend werd in 1992 de Zilveren Kei als aanmoedigingsprijs voor jong creatief talent in de beeldende kunst door Gooi- en Eemlander in het leven geroepen.

De beoogde doelgroep waren jongeren tussen de 16 en 24 jaar. Als finalist werd kans gemaakt op een juryprijs of een publieksprijs. Kunstenaarsvereniging GSA was partner van het project en werd in 2013 hoofdorganisator.

In 2018 is de organisatie van de Zilveren Kei overgedragen aan Grafisch Atelier Hilversum. De Zilveren Kei wordt elke twee jaar georganiseerd.