ZK2021 expo officieel geopend!

In klein gezelschap werd op Hemelvaartsdag de expositie van de Zilveren Kei geopend door Wethouder Karin Walters in de Gooische Brink te Hilversum. Zij noemde de Zilveren Kei een experience voor jongeren in corona tijd waar creatieve talenten een stap verder geholpen zijn door samen te werken met lokale kunstenaars.

Blij en trots op alle deelnemers, kunstenaars en het projectteam dat we deze mooie expositie hebben kunnen realiseren als laatste stap in het proces!

Even voorstellen

Dit is het team dat de Zilveren Kei 2021 samen met jou tot een succes gaat maken! Van links naar rechts: Martijn van der Blom, denkt mee en is een kei in het regelen van praktische zaken. Carin Mulder, zorgt dat jij op de hoogte bent van alle activiteiten van de Zilveren Kei. Esmee Hickendorff regelt allerlei zaken en maakt het mogelijk. Gertruud Hoekman inspireert, adviseert, verzamelt,… helpt eigenlijk waar nodig om van de ZK2021 een feestje te maken.

Waarom organiseren zij eigenlijk dit project?

meer…

Zilveren Kei 2021 van start!

10 talenten maken nieuw werk

Afgelopen week is ‘Expose Your Talent’ van start gegaan. We heten Norah Sanders, Anna Koperberg, Francois van Eeden, Alice Haywood, Ana Ciocarlan, Anna-Sophia van der Haven, Matilda Ronay, Sofiia Goldaievych, Leonie Verbeeck en Laurissa Back van harte welkom!

meer…

Gooi en Eembode

Zilveren Kei als ‘welkome afleiding’

Op 23 februari aandacht voor de Zilveren Kei 2021 in de Gooi en Eembode. “We denken dat meedoen aan de Zilveren Kei juist nu voor een welkome afleiding kan zorgen.” 

Lees hier het gehele artikel.

 

De kei

“De kei werd na enkele mislukte pogingen met veel feestelijkheden naar het centrum gebracht.” staat er op het bordje geschreven. En daar is de kei nog steeds te vinden. Grijs, groot en massief als middelpunt van het gelijknamige plein. Alhoewel je zou denken dat je een enorme kei van 10.800 kilo niet gemakkelijk over het hoofd ziet, valt hij weinig op. 

meer…

Persbericht 2021

Kunstevenement Zilveren Kei voor jongeren dit jaar extra belangrijk

Begin maart start de nieuwste editie van de Zilveren Kei, het kunstevenement voor creatieve jongeren uit Hilversum en omstreken. De organisatie van de Zilveren Kei wil jongeren een kans geven hun creatieve talent te ontdekken en te ontwikkelen en ze een podium bieden om hun talent te laten zien aan een breed publiek. 

meer…

Prijsuitreiking ZK2018

Wie wint de jury- en publieksprijs van de Zilveren Kei 2018? Vandaag wordt dit bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking  in de Stookplaats, Mussenstraat 9 te Hilversum.

Tijdens de inloop van de prijsuitreiking kan er voor het laatst gestemd worden op het favoriete werk. Om 15.30 uur sluit de stembus definitief voor dit jaar.meer…

KOM KIJK STEM

Van DURF DOE ONTDEK naar KOM KIJK STEM

Het fantastische werk van de finalisten is eindelijk te zien in de Zilveren Kei expo: In of buiten mij. Kom en stem op je favoriet voor de publieksprijs:meer…

Dit zijn ze!

De finalisten van de Zilveren Kei 2018!

Zoë Brinkhof 
Vasilisa Ikryannikova 
Norah Sanders 
Max van Craen 
Lotte Koopman 
Lilah Calixtro 
Julia Smit 
Florentine van der Kaaij 
Annelies Lighaam
Rosa Hanssen meer…