Tamar Frankalle teamleden

Mijn naam is Tamar Frank. Ik werk met licht, ruimte en visuele waarnemingsprocessen. Hier gebruik ik de locatie als uitgangspunt, veel van mijn projecten vinden plaats in de openbare ruimte.

Licht is voor mij het ultieme medium om mee te werken, door licht kunnen wij zien. In mijn werk probeer ik de bezoeker opnieuw te laten ervaren hoe bijzonder dit is.

Ik werk bijna altijd vanuit een locatie: in of op een gebouw, in een museum of in de natuur. Iedere plek is anders en dat is precies wat ik gebruik bij een project. Wat maakt het uniek en hoe kan ik daar aandacht aan geven? 

Om licht zichtbaar te maken heb je materiaal nodig want licht zelf zien wij niet. Ik gebruik van alles dat licht reflecteert, weerkaatst, breekt of juist onzichtbaar maakt. Dit gebeurt vooral door veel te experimenteren op het atelier

In de omgeving van het Gooi zijn twee werken van mij te vinden in de openbare ruimte: in de stationstoren te Hilversum en onder de natuurbrug Laarderhoogt in Laren (naast het ziekenhuis)

Als coach zal ik de omgeving als voorbeeld gebruiken om kennis te delen over licht, ruimte en waarneming. Er valt veel te ontdekken, zelfs als je denkt dat je alles al hebt gezien. 

www.lightspace.org
https://www.instagram.com/tamarfranklightspace/