2 t/m 5 mei: Workshops met kunstenaars

Maak kunst met een kunstenaar en word er zelf eentje! Maandag tot en met donderdag geeft een professionele, lokale kunstenaar een workshop vanuit haar of zijn expertise. Aan het einde van de workshop heb jij een nieuwe skill geleerd. Ook voeg je iets toe aan het grote, gezamenlijke kunstwerk wat aan het einde van de week klaar is. 

Hieronder vind je een overzicht van de workshops per dag. Schrijf je hier in voor de workshops waar jij bij wil zijn. Alle workshops zijn van 13:00 – 17:00 uur. 

Maandag 2 mei | Grafisch | Razzle Dazzle

Maandag verzorgt Martijn van der Blom de workshop. Martijn is schilder en graficus én kunstdocent. Grafisch Atelier Hilversum is zijn werkplaats. Hij werkt conceptueel aan projecten. Zo heeft hij met Lego een eigen alfabet ontwikkeld en legt processen vast in een visueel verslag. Heb je zin om meer over grafische kunst te leren? Schrijf je dan in voor de workshop op de maandag!

Dinsdag 3 mei | Schilderen op groot doek | ‘Doodle it’

Op dinsdag geeft Ewa Marziarz een workshop schilderen op groot doek. Ewa is kunstenaar en kunstdocent. In 2018 was zij jurylid bij de Zilveren Kei. Dit jaar is zij gastkunstenaar in de Hangout. Tijdens deze workshop verdiep je je in de nieuwe kleurrijke (beeld)taal van doodles. Je creëert een groot formaat schilderij met je eigen verhaal. Wordt jouw verhaal voor de wereld vol humor, dramatische wendingen, ingetogen, absurdistisch, persoonlijk of met een verborgen boodschap? Je maakt daarbij kennis met de fantasierijke wereld van Mr. Doodle en Hundertwasser. Zin gekregen? Dan is de dinsdag iets voor jou.

Woensdag 4 mei | Borduren | Let it shine

Kunstenaar Dani daagt je uit om iets te maken met kralen! Zou je iets willen borduren? Een klein werkje maken waarbij je borduurt met draad en glanzende kralen. Je zou een patch kunnen maken voor op je jas, of om in te lijsten, of zo aan de muur te hangen. Denk daarbij een kleine afbeelding, je naam een letter of emoji. Maar het kan ook een logo zijn of een abstract iets waarbij je je laat leiden door je fantasie. In een middag kan je iets maken dat je kan gebruiken, dragen en mee pronken. 

Donderdag 5 mei | Ecoprinten op sokken en bandana’s

In de werkplaats van Janneke Huijnk ga je met bloemen en planten (en ook thee!) bamboo sokken en katoenen bandana’s bedrukken. We gaan dit doen door middel van de ‘bundle dye’-techniek. Daarbij leg je botanisch materiaal op voorbewerkte stof, dat bundel je tot een pakketje en vervolgens wordt dit gestoomd. De uitkomst is altijd verrassend en uniek! Janneke heeft filosofie en grafisch vormgeven gestudeerd. Nu heeft ze veel aandacht voor duurzaamheid en werkt graag met natuurlijke pigmenten. Verder ontwerpt Janneke opdrukken voor t-shirts, tassen en porselein. 

Vrijdag 6 mei | Textiel transformeren

Op vrijdag is Gertruud Hoekman te gast als kunstenaar in de werkplaats en transformeren is het thema! Neem een kledingstuk mee wat je niet meer draagt, waar je de schaar in mag zetten of waarvan je denkt nog iets van te kunnen maken. Dit kledingstuk ga jij met behulp van verschillende technieken bewerken en upgraden. Denk daarbij aan, naaien knippen beplakken borduren verven of verknippen. 

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@zilverenkei.nl! Je hebt de mogelijkheid om je werk mee te nemen, of te delen in de ZK-Hangout, dat is aan jou. 

 

    Selecteer hieronder je workshop(s)

    Maandag 2 mei | Grafisch | Razzle DazzleDinsdag 3 mei | Schilderen op groot doekWoensdag 4 mei | bordurenDonderdag 5 mei | Zeefdruk met duurzame materialenVrijdag 6 mei | Textiel transformeren