Letterpress Workshop (los of in combi met poëzie workshop), 23 okt. ’23

Niet bang voor inkt op je handen? Kom experimenteren met woord en beeld en volg de workshop letterpress! 

Janneke Huijnk van het Grafisch atelier Hilversum zal je begeleiden en alle ruimte geven om de mogelijkheden van deze ambachtelijke techniek te onderzoeken. 

Letterpress – in het Nederlands ‘letterdruk’, is een druktechniek waarbij letters worden ingerold met inkt en vervolgens worden afgedrukt op een pers. 

In elke fase van het proces kan je beïnvloeden hoe je afdruk wordt en ook het afdrukken op de pers doe je zelf!

Deze techniek heeft al veel woord- en beeldkunstenaar beïnvloed! Bij aanvang van de les zal Janneke een aantal voorbeelden laten zien. O.a. van kunstenaars van het dadaïsme, maar ook van de Amerikaanse ontwerper David Carson. Dit is puur ter inspiratie, iedereen is volledig vrij om eigen composities te maken en te zoeken naar een eigen stijl. 

Het is een creatief spel van inhoud en vorm, waarbij het ontwerp grotendeels tijdens het maken ontstaat en de afdrukken altijd uniek zijn. Laat je verassen door je eigen creativiteit! Doe je mee?!

 

Maandag 23 oktober: 13:30 – 15:30 uur

Grafisch Atelier Hilversum

Noorderweg 96-b (boven de kringloopwinkel, eerste etage) Hilversum

Ben je tussen de 11 en 18 jaar en wil je meedoen aan deze workshop? Schrijf je in vóór 21 oktober via info@zilverenkei.nl en ontvang meer info. Geef in de mail alvast je naam en leeftijd aan ons door.

Deze workshop is te combineren met de poëzie en spoken word workshop van Charlotte de Raad. Je kunt je geschreven gedicht omzetten in een visueel kunstwerk.

Je mag deze workshop ook los volgen.

Maximale deelname: 10 personen.