FotoLAB Workshop 26 okt. ’23

Altijd al meer willen weten over fotografie en wil je zelf aan de slag? Kom dan op 26 oktober naar de workshop FotoLAB!

Op deze dag gaan we in een hoog tempo door de geschiedenis van de fotografie.

Fotografie is bijna 200 jaar geleden uitgevonden en kent verschillende technieken. 

De dag bestaat uit drie onderdelen:

Het eerste deel gaat over het negatief. Een negatief is bij ouderwetse analoge fotografie, het tegenovergestelde van digitale fotografie, erg belangrijk. Je kunt er papier dat gevoelig is voor licht mee belichten. Het resultaat noem je een afdruk, eigenlijk de meest oorspronkelijke vorm van een foto. We gaan zelf een negatief maken en dat negatief afdrukken.

Het tweede deel gaat over de werking van de camera. We maken foto´s met een ouderwetse analoge camera en die drukken we af in de donkere kamer. 

Het derde deel gaat over een combinatie van analoge en digitale fotografie. Je hebt daarvoor je telefoon nodig met een goed werkende camera erop. Met een app voor het maken van positief en negatief beeld maken we afdrukken in de doka op lichtgevoelig papier. Dit deel gaat, naast de techniek van fotografie, ook over hoe je een bijzondere en artistieke foto kan maken.

De docent is kunstenaar/docent Mels de Gooijer. Hij experimenteert al jaren met oude en hedendaagse fototechnieken. Daarnaast is hij docent Art en design in het voortgezet onderwijs. 

 

Een selectie van de foto’s zal tijdens Expose Your Talent van de Zilveren Kei en Festival Open035 worden getoond.

Ben je tussen de 11 en 18 jaar en wil je meedoen aan deze workshop? Schrijf je in vóór 24 oktober via info@zilverenkei.nl en ontvang meer info. Geef in de mail alvast je naam en leeftijd aan ons door.

Maximum aantal deelnemers = 10. Dus wees er snel bij!

De workshop is op 26 oktober van 11.00 – 16.00 uur in het Grafisch Atelier Hilversum.