Spoken word / Poëzie workshop, 23 okt. ’23

Altijd al een gedicht of spoken word tekst willen schrijven?

Of dit nou je eerste keer wordt of iets is waar je al mee bezig bent, deze workshop is toegankelijk voor iedereen!

Aan de hand van verschillende schrijfopdrachten werken we samen toe naar een verhaal dat jij wilt vertellen. Vervolgens krijg je diverse handvatten voor het schrijven van je gedicht en wordt je hierin begeleidt door stadsdichter Charlotte de Raad. Tussentijds deel je wat je hebt geschreven met de groep. Spelenderwijs komen we dichterbij ieders eigen geluid en ritme, en krijgt elk verhaal een eigen stem.

meer…

Letterpress Workshop (los of in combi met poëzie workshop), 23 okt. ’23

Niet bang voor inkt op je handen? Kom experimenteren met woord en beeld en volg de workshop letterpress! 

Janneke Huijnk van het Grafisch atelier Hilversum zal je begeleiden en alle ruimte geven om de mogelijkheden van deze ambachtelijke techniek te onderzoeken. 

Letterpress – in het Nederlands ‘letterdruk’, is een druktechniek waarbij letters worden ingerold met inkt en vervolgens worden afgedrukt op een pers. 

meer…

Stop Motion Workshop van De Animatiebus, 24 okt. ’23

Hoe zorgt een filmmaker er eigenlijk voor dat een kijker geboeid op het puntje van zijn stoel zit? Ga als een ware filmmaker aan het werk tijdens deze workshop Stop Motion van De Animatiebus.

Zowel in film als literatuur is een verhaal opgebouwd uit heldere bouwstenen. Aan de hand van bekende (film) verhalen ontleden we deze bouwstenen en gaan vervolgens zelf aan de slag met het verbeelden van een kort verhaal in een stop motion animatie.

meer…

Cardboarders workshop 25 okt. ’23

Ga los met karton en maak te gekke creaties tijdens deze workshop samen met Cardboard kunstenaar Sjors!

Cardboarders bestaat uit een losse groep enthousiaste kunstenaars die vanuit de animatiestudio Reanimation werken. 

Bij Cardboarders-projecten draait het allemaal om het creëren van “objecten” samen met bezoekers in een speelse omgeving. We gebruiken vaak goedkope, recyclebare materialen, meestal karton en proberen van niets iets te maken.

meer…

FotoLAB Workshop 26 okt. ’23

Altijd al meer willen weten over fotografie en wil je zelf aan de slag? Kom dan op 26 oktober naar de workshop FotoLAB!

Op deze dag gaan we in een hoog tempo door de geschiedenis van de fotografie.

Fotografie is bijna 200 jaar geleden uitgevonden en kent verschillende technieken. 

De dag bestaat uit drie onderdelen:

meer…

Mode Workshop 26 okt. ’23 & 27 okt. ’23

Samen gaan we een experimentele collectie maken geïnspireerd door de werkwijze van mode ontwerper Martin Margiela. Door vintage en tweedehands kleding uit elkaar te halen en opnieuw in elkaar te zetten, gaan we op zoek naar nieuwe silhouetten, vormen en texturen.

We gaan knopen, scheuren en nieten en alles waar we geen naald en draad voor nodig hebben.

Tegenwoordig heeft fast fashion sterk de overhand in de modewereld en er wordt wereldwijd veel te veel kleding geproduceerd.

meer…

Theater workshop 18 nov. ’23

Met woorden kun je veel vertellen. De manier waarop je die woorden zegt en jouw lichaamstaal zegt nog veel meer. Bij theater leer je hoe je al die manieren van verhalen vertellen in kan zetten om iets te zeggen over jezelf en de wereld om je heen.

Op 18 november leer je hoe je dat doet. In deze workshop werken we met maskers en pakken die eerder gemaakt zijn in een workshop van Cardboarders.

meer…

Rap Workshop 29 okt – 19 nov. ’23

Altijd al willen leren rappen of wil je je eigen stijl verbeteren?

Kom dan naar de workshop Rap!

Rap staat voor Rhythm And Poetry. Het is een kunstvorm ontstaan in Amerika met straatpoëten uit New York. Het is een vorm van dichten op een beat. Rap is uitgegroeid tot een van de grootste creatieve expressies ter wereld. Ontwikkel jouw eigen stijl en leer de juiste rap technieken in deze workshop.

meer…

Breakdance 29 okt – 19 nov ’23

Altijd al willen leren breakdancen of wil je je skills verbeteren?

Kom dan naar de workshop Breakdance!

Breakdance is een dansstijl met veel vloerwerk, freezes en powermoves. Het ontwikkelen van je eigen stijl staat centraal in deze workshop. Laat je innerlijke danser los en kom langs voor een explosieve workshop vol energie en plezier!

meer…