Prijsuitreiking ZK2018

Wie wint de jury- en publieksprijs van de Zilveren Kei 2018? Vandaag wordt dit bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking  in de Stookplaats, Mussenstraat 9 te Hilversum.

Tijdens de inloop van de prijsuitreiking kan er voor het laatst gestemd worden op het favoriete werk. Om 15.30 uur sluit de stembus definitief voor dit jaar.

Wethouder Wimar Jaeger en Annelies Schilling, bekend van haar foto’s op Instagram (zie afbeelding), spreken het publiek en de finalisten toe voordat bekend wordt gemaakt wie de winnaar is van de jury- en publieksprijs.

De winnaar van de juryprijs is afgelopen donderdagavond onder begeleiding van juryvoorzitter Stef van Breugel benoemd. Leden van de jury zijn Martijn van der Blom (kunstenaar en kunstdocent Grafisch Atelier Hilversum), Ewa Marziarz (kunstenaar en docent voortgezet onderwijs), Kay van Bellen (Illustrator & graficus, docent HBO) en Gerard van Santen (kunstenaar)

Iedereen is welkom om de prijsuitreiking bij te wonen.

KOM KIJK STEM

Van DURF DOE ONTDEK naar KOM KIJK STEM

Het fantastische werk van de finalisten is eindelijk te zien in de Zilveren Kei expo: In of buiten mij. Kom en stem op je favoriet voor de publieksprijs:

Galerie Arte Temporale | Nieuwe Brink 139-141 | Bussum
13 | 14 | 15 november 15.00-17.30 uur

Bibliotheek Hilversum | ‘s Gravelandseweg 55 | Hilversum
20 | 21 | 22 november 9.00-20.00 uur

Dit zijn ze!

De finalisten van de Zilveren Kei 2018!

Zoë Brinkhof 
Vasilisa Ikryannikova 
Norah Sanders 
Max van Craen 
Lotte Koopman 
Lilah Calixtro 
Julia Smit 
Florentine van der Kaaij 
Annelies Lighaam
Rosa Hanssen 

Ze ontmoeten elkaar tijdens de Let’s YouTube Bootcamp aangeboden door Beeld en Geluid. De filmpjes waarin de finalisten zich voorstellen staan inmiddels op YouTube!

 

10 finalisten!

De nominatiecommissie bestaat dit jaar uit Gerard van Santen (kunstenaar en lid van kunstenaarsvereniging GSA), Ewa Marziaz (docent en kunstenares) en Martijn van der Blom (kunstenaar en werkzaam bij Grafisch Atelier Hilversum). Zij hebben het werk van  20 inschrijvingen beoordeeld en selecteerden hieruit 10 kansrijke deelnemers. Zij gaven de finalisten een thema mee voor het maken van hun nieuwe werk: In of buiten mij. De finalisten gaan komende maand met het thema aan het werk. Het nieuwe werk vormt samen de Zilveren Kei Expo 2018.

 

Win een Masterclass Let’s YouTube bij Beeld en Geluid!

Prachtig werk maken is natuurlijk 1, maar dan…. Beeld en Geluid biedt alle finalisten van de Zilveren Kei een mini-masterclass en de Let’s YouTube Bootcamp. 
Wouter Huijser, online specialist bij Beeld en Geluid, geeft de mini masterclass en vertelt je hoe je social media op een slimme manier kan inzetten ter promotie van jouw werk. Daarna leer je in de Lets YouTube Bootcamp hoe je een online video maakt (of hoe je er nog beter in wordt). Je krijgt deze middag de beschikking over professionele apparatuur en begeleiding en je kan gelijk een video maken. 
 
Let’s YouTube Bootcamp wordt aangeboden door Beeld en Geluid aan alle finalisten, dus Save-the-date alvast NU in je agenda!
Woensdag 10 oktober 15:00 – 17:30 uur
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1, Hilversum